O aza da hayatını kaybetti

MANŞET, YAŞAM

İznik’te 10 yıl önce Müşküle köyünde istifa eden azaların yerine meczup azalar seçilmişti. O azalardan biri olan Ali Sargın (62) dün hayatını kaybetti. 29 Ekim 2006 yılında azaların istifa etmesi üzerine Müşküle köyü halkı, dönemin mevcut muhtarını protesto etmek için aza seçiminde meczuplara oy vermişti.

GRİP TEDAVİSİ GÖRÜYORDU
Geçirdiği ağır grip enfeksiyonu nedeniyle evinde istirahat eden eski aza Ali Sargın, dün birden fenalaşarak hayatını kaybetti. Sevecen ve cana yakınlığı ile İzniklinin gönlüne taht kuran Sargın, sevenlerinin gözyaşları arasında Müşküle köyün de toprağa verildi.

DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ
İlçe Seçim Kurulu’ndan yetkililerin de hazır bulunduğu seçimde köy meydanında o yıl aza seçiminlerinde köyde bulunmadığı gerekçesiyle muhtarın ihtiyar heyeti seçiminde aday gösterdiği on bir ismin yerine halk, meczuplardan ve spastik özürlülerden oluşan azalara oy vererek, Müşküle köyünü dünya gündemine taşımışlardı. Yabancı basın da “köylülerden demokrasi dersi” vurgusu yapılmıştı.
Öte yandan kendisi gibi meczup olan baş aza Mehmet Olgun’da (65) 3 Mart 2013 yılında yalnız kaldığı bir baraka da çıkan yangın sonrasında yaşamını yitirmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.