Marmarabirlik’te 15 yıl boyunca yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten ve geçtiğimiz aylarda görevinden alınan Hidamet Asa, bu kez de yönetim kurulu üyeliği görevinden de alındı.
Marmarabirlik’te sular durulmuyor. Kooperatifin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen genel kurulu sonrasında, 15 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Hidamet Asa görevinden alınmıştı. Bugün ise dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Marmarabirlik yönetimi, Hidamet Asa’nın yönetim kurulu üyeliğini sonlandırdı.
Bakanlık tarafından alınan kararla, Asa’nın kooperatifin yönetiminden tamamen ayrılığı kesinleşmiş oldu. Bu gelişmeyle birlikte, Marmarabirlik’te yeni dönemin nasıl şekilleneceği ve kooperatifin bundan sonraki yol haritası merak konusu.
Asa’nın görevden alınmasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, yönetim kurulu bu kararı hangi gerekçelerle aldığı da önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.
Marmarabirlik’te yeni yönetim kurulu, genel kurulun ardından göreve başlamış ve kısa sürede önemli değişiklikler gerçekleştirmişti.
Diğer yandan Asa’nın yerine İznik Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hıştıroğlu’nun geçeceği iddia ediliyor.
















