İYİ Partili Çömez: Sındırgı afet bölgesi ilan edilmeli

GÜNDEM

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, geçen ağustosta yaşanan 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından Sındırgı’da binlerce artçı sarsıntı meydana geldiğini belirterek, ilçenin ekonomik ve sosyal açıdan ciddi bir çöküş yaşadığını söyledi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yaşanan deprem sonrası tabloya dikkat çekti. Geçen ağustos ayında meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede binlerce irili ufaklı sarsıntı yaşandığını hatırlatan Çömez, bu sürecin ciddi bir göçe yol açtığını ifade etti.

Çömez, deprem sonrası Sındırgı’dan Balıkesir merkeze yoğun bir nüfus hareketi yaşandığını belirterek, “Zaten var olan ekonomik kriz, deprem ve göçün de etkisiyle bölgede çok daha derin bir hale geldi” dedi.

İlçenin afet bölgesi ilan edilmesi için verdikleri yasa teklifinin karşılık bulmadığını vurgulayan Çömez, gelinen noktada esnafın ayakta kalmakta zorlandığını söyledi. “Şimdilerde Sındırgı’da esnaf kan ağlıyor” diyen Çömez, gerekli adımların atılmaması halinde toparlanması güç ve etkisi uzun yıllar sürecek yaralar açılacağı uyarısında bulundu.

Çömez, Sındırgı’nın iktidardan hak ettiği ilgiyi görmediğini belirterek, acil destek ve kapsamlı bir iyileştirme programı çağrısında bulundu.

Etiketler: Sol Manşet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.