Bursa’da ‘Kadın ve Işık’ resim sergisi sanatseverlerle buluştu

KÜLTÜR - SANAT

Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu tarafından hazırlanan “Kadın ve Işık” resim sergisi, sanatseverlerin katılımıyla açıldı. Kadın emeğini ve üretim gücünü sanatın diliyle anlatan sergi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Bursa’da düzenlenen sergide, kadınların toplumsal hayattaki rolünü ve üretkenliğini yansıtan çok sayıda eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi 17 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

Açılışa yoğun katılım

Serginin açılışına Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu, Ertuğrul Aksoy, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu Üyesi Nigar Körpe, sergide yer alan her eserin güçlü bir duygunun ve direnişin ifadesi olduğunu belirterek,
“Bu çalışma kadınların sesini sanatla büyütmenin bir göstergesi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Kadınlar ışığı saçarsa ülke ışıldar”

Serginin ismine ilişkin değerlendirmede bulunan Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy, kadınların toplumsal gelişimdeki rolüne dikkat çekti.

Aksoy, “Kadınlar ışığı saçarsa çocuklar ışıldar. Çocuklar ışıldarsa ülke ışıldar. Bu anlamlı isim için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Kadının ışığını anlatan güçlü eserler”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu ise konuşmasında kadınların toplumsal yaşamın en önemli güçlerinden biri olduğunu vurguladı.

Gazioğlu, sergideki eserlerin kadınların emeğini ve üretim gücünü sanat aracılığıyla anlattığını belirterek şunları söyledi:

“Sanatçılarımızın tuvalinde hayat bulan bu eserler, kadının yaşama kattığı ışığı ve üretim gücünü sanatın diliyle aktarıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sanatı ve kültürü kent yaşamının ayrılmaz bir parçası olarak görüyor ve bu tür çalışmaları desteklemeye devam ediyoruz.”

Sergi 17 Mart’a kadar açık

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar sergide yer alan eserleri inceleyerek sanatçılarla sohbet etti. Kadın emeğini ve sanatın dönüştürücü gücünü yansıtan ‘Kadın ve Işık’ sergisi, 17 Mart tarihine kadar Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.