“Biz saltanat değil Cumhuriyet istiyoruz”

GÜNDEM

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP’deki mutlak butlan kararına tepki göstererek “Tarafımız da duruşumuz da nettir. Biz bir kayyum cumhuriyeti, bir vesayet demokrasisi istemiyoruz! Biz; bir kişiye biat etmişlerin, birkaç hâkimin, bürokratın, danışmanın değil milletin sözü üstün olsun istiyoruz. Siyaseti mahkemelerin değil sandığın belirlediği bir Türkiye istiyoruz. Biz saltanat değil Cumhuriyet istiyoruz” dedi.

“Meşruiyetin tek kaynağı milletin hür iradesidir” diyen Dervişoğlu, “Ben gücünü milletten almayan hiç kimseyi siyasi muhatap kabul etmem, atanmışlarla da uğraşmam” ifadelerini kullandı.

Süreç komisyonundaki ana muhalefete yaptığı çağrıyı hatırlatan Dervişoğlu’nun, “Dağ gibi burada duruyoruz, sırtını yaslamak isteyen varsa buyursun gelsin” şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Dervişoğlu, ‘derin devlet’ tartışmalarına da değindi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.