Bundan böyle mazeret yok!

MANŞET, SİYASET

İçişleri eski Bakanı Bursa milletvekili Efkan Ala, Cuma namazını İznik’te eda etti. İznik kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve belediye başkanı Osman Sargın’ın Ayasofya Camii önünde karşıladığı Ala, Cuma namazını burada eda etti. Cami çıkışında halkla selamlaşan Ala, 1 Kasım seçimlerinde İzniklilerin AK Partiden yana göstermiş oldukları teveccühe teşekkür ederek, sizlerin güveninize mashar olacağız merak etmeyin dedi.

Cuma namazının ardından partililer ile birlikte Köfteci Yusuf’ta öğle yemeği yiyen Ala buradan AK Parti ilçe teşkilatı binasına geçti. Burada bir konuşma yapan Efkan Ala, “Gerek Türkiye’de ki gerekse sınırların dışındaki kardeşlerimize bu seçim hayırlı olsun. Milletimiz memleketin önünü açtı. Bizlere hem teşkilatlar, milletvekilleri ve devlet kademesinde çalışanlar olarak, ciddi sorumluluklar yükledi. Bize vazifelerimiz hatırlattılar. Ama bize yeterli gücü de verdi” dedi.

“MAZERET YOK İŞ ÇOK”
İçişleri eski Bakanı Efkan Ala,”Mazeret yok, iş çok! Vatandaşımız, Eğer böyle siyasi istikrar olmazsa nelerle karşılaşabileceğini öngörmüştür. Mahşeri vicdan ile vatandaşımız, tarihi bir seçim sonucuna imza atmıştır. Bunun gereğini yerine getirmek boynumuzun borcudur. ”

“BENZERİ GÖRÜLMEYEN BİR SONUÇ”
Ala, konuşmasının devamında “Gerçekten demokrasi tarihinde benzeri görülmeyen bir sonuç alınmıştır. Halkımız, 2003 ile başlayan başarımızı 2019’a kadar tescillemiştir. İktidarda tutma basiretini ve ferasetini göstermiş, bizlere büyük sorumluluklar yüklemiştir. 7 haziran seçimlerinde Türkiye’mize karşı ittifaklar kuruldu, tuzaklar hazırlandı. Vatandaşımız, büyük bir sükunet ile bunları izledi. Siyasetçileri Ankara’da takibe aldı. Kim kendisinden yana, kim derdi ile dertlerinden yararlanmaya çalışıyor, bunları ölçtü biçti. Ve bu sonucu bugün memleketimize hediye etti. O bakımdan önümüzde altın 4 yıl var. Her saniyesini hizmet olarak dönmesi için elimizden geleni yapacağız. İznik’e gelince İzniklilere gerçekten göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. İznik çok önemli bir ilçe Bursa’da öyle, problemleri ile yakından ilgilenicez” dedi. Ala’ya AK Parti ilçe başkanı Mahmut Tamer Hersek, İznik çinisi sürahi ve altlık hediye etti.

“NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ”
Parti binasından ayrılan Efkan Ala, Belediye binasına geçti. Belediye başkanı Osman Sargın, burada kendisine 753 kilometre kare büyüklüğünde ki ilçeye hizmet götürdüklerini dile geitirerek, İznik’e yeni bir ilçe emniyet müdürlüğü binasının olması gerektiğini vurguladı. Ala’da o iş kolay hemen yaparız cevabını verdi.
Bir gazetecinin gündeme dair “Terör örgütü PKK’nın tek taraflı eylemsizlik kararını bozdu” ne düşünüyorsunuz sorusuna ise Ala, “Ne yaptığını ve ne yapacağını bilen bir siyasi iradeyiz. Kendi program ve projemizi, milletimizin menfaati ve memnuniyetini esas alarak uyguluyoruz. Bu konuda tavrımız ve tutumumuz bellidir. Terör ile mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir” dedi. Başkan Osman Sargın, burada da Ala’ya Selçuklu yıldızı süslemeli İznik çinisi hediye etti.

Eski İçişleri bakanı Efkan Ala, AK Partiden İznik belediye başkan adayı olan Kağan Mehmet Usta’nın işletme sahibi olduğu İznikli Zeytin’e gelerek burada ki zeytinlerden tattı. Zeytinler hoşuna giden Ala, 2 kilogram zeytin satın aldı. Ardından, AK Parti Bursa Milletvekili aday adayı olan AYDO pastanesinin sahibi Serdar Aydın’ın daveti üzerine pastaneye gelen Ala, burada ki aşure ikramından aldı. Ala, kepçeyi eline alarak vatandaşa aşure doldurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.