EMİN ARSLAN BERAAT ETTİ

ADLİYE, SÜRMANŞET
İznikli eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, hakkında ki uyuşturucu davasından beraat etti.
Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan’ın da aralarında bulunduğu 27 sanıklı uyuşturucu davasının karar duruşması görüldü.Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan’ın da aralarında bulunduğu 12 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Duruşmayı Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da izledi.
Duruşmada savcının esas hakkındaki mütalaasını verdikten sonra söz alan sanıklardan Habip Kanat’ın avukatı Fatih Volkan, “Müvekkilim sadece Emin Arslan ve diğer emniyet görevlilerini yemek için yine emniyet görevlileri içerisinde yer alan başka bir grup tarafından bu dosyaya dahil edilmiştir” dedi.

Avukatların ardından söz alan sanıklar beraatlarını talep ederken eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, “6 yıldır karmaşık hale getirilen bu dosya nedeniyle mağdur oldum. Halen devam eden idari soruşturmalar da dikkate alınarak suçu işlemediğimden beraatıma karar verilsin. Ayrıca bu dosyada da aleyhime sahte belge üreten ve koyan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulsun” diye konuştu.

Mahkeme heyeti “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme”, Uyuşturucu madde imal etme”, “Uyuşturucu madde ticaretini yapma”, “Uyuşturucu ticareti yapma suçuna yardım” ve “Suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan’ın da aralarında bulunduğu 24 sanığın suçları işlediğine dair ‘Her türlü kuşkudan uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı’ gerekçesiyle oy çokluğu ile ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

Mahkeme sanıklardan Hüseyin Rıza Işık ve Hıdır Mehmet Murat Özdemir’in “Uyuşturucu madde imal etme” suçundan 10’ar yıl hapis ve 3 bin lira para cezasına, sanıklardan Serkan Kaymakçı da “Uyuşturucu madde bulundurma” suçundan 5 yıl hapis ve bin 500 lira para cezasına çarptırdı.

Beraat kararına üye hakim Mehmet Ali Önen muhalefet etti. Hakim Önen şerh kararında, “İddia, savunma dosya içerisinde bulunan tapeler, fiziki takip tutanakları birlikte değerlendirildiğinde sanıklar hakkında Cem Cahitoğlu hariç iddianamede yazılı sevk maddeleri gereğince cezalandırılmaları gerektiği yoluna gidilmesi gerekirken verilen beraat kararı yerinde olmadığı görüşü ile sayın çokluğun kararına katılamıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.