Havalimanı için dev havayollarıyla masaya oturuldu

EKONOMİ

Yenişehir Belediyesi, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ile birlikte Suudi Arabistan’da düzenlenen JTTX Cidde Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Bursa’yı dünya vitrinine taşıdı. Belediye Başkanı Ercan Özel, Bursa Yenişehir Uluslararası Havalimanı’nın uçuş ağına dahil edilmesi için önemli havayolu şirketleriyle kritik görüşmeler gerçekleştirdi.

Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin “Tüm Zamanların En Güzel Şehri Bursa” mottosuyla başlattığı uluslararası tanıtım atağı, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde büyük ilgi gördü. Mövenpick Hotel City Star Jeddah’ta düzenlenen Bursa Tanıtım Günleri kapsamında 17 ilçenin turizm potansiyeli tanıtılırken, Yenişehir tarihi kimliği ve lojistik gücüyle öne çıktı.

Yenişehir, Bölge Turizminin Ana Destinasyonu Olarak Tanıtıldı

Tanıtım programında Yenişehir; Osmanlı’nın ilk başkenti olması, doğal güzellikleri ve stratejik konumuyla bölge turizminin ana destinasyonlarından biri olarak sunuldu. İlçenin, Bursa’nın turizm vizyonunda üstlendiği rol uluslararası turizm profesyonellerine aktarıldı.

Havalimanı İçin Stratejik Hamle: Air Cairo ile Kritik Görüşme

Programın en dikkat çeken adımı ise ulaşım alanında atıldı. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, JTTX Cidde Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı kapsamında Air Cairo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Şerif ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Bursa Yenişehir Uluslararası Havalimanı’nın direkt ve charter uçuşlara uygun altyapısı vurgulanırken, havalimanının uluslararası uçuş ağına dahil edilmesiyle Yenişehir’in bölgesel bir ulaşım üssü haline gelmesi hedefi paylaşıldı.

Yenişehir Dünya Vitrininde

Fuar boyunca Yenişehir ve Bursa’nın kültür, doğa, sağlık, termal ve kış turizmi başta olmak üzere dört mevsime yayılan turizm potansiyeli, uluslararası tur operatörlerine detaylı sunumlarla anlatıldı. Yenişehir Belediyesi, bu katılımla Bursa’nın Suudi Arabistan pazarındaki bilinirliğini artırmayı ve kenti stratejik bir ana destinasyon olarak konumlandırmayı amaçlıyor.

Başkan Ercan Özel: “İlçemizin Hak Ettiği Payı Almasını Sağlayacağız”

Etkinlik sonrası değerlendirmelerde bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği koordinasyonunda, Cidde Başkonsolosumuz Sayın Mustafa Ünal, THY yöneticileri ve Suudi tur operatörleriyle son derece verimli görüşmeler yaptık. Osmanlı’nın ilk başkenti olan Yenişehir’imizin tarihi mirasını ve Bursa Yenişehir Uluslararası Havalimanı’nın sunduğu direkt ulaşım avantajlarını Arap turizm acentalarına anlattık. İlçemizin bu büyük pazardan hak ettiği payı almasını sağlayacağız.”

B2B Görüşmelerle Yeni İş Birlikleri

Fuar süresince gerçekleştirilen B2B görüşmelerde Yenişehir’in lojistik avantajları ile İstanbul ve Eskişehir’e yakınlığı ön plana çıkarıldı. Türk Hava Yolları’nın stopover programının bölgeye sağlayacağı katkılar da aktarılırken, Bursa standı Suudi Arabistanlı seyahat profesyonelleri ve yatırımcıların yoğun ilgisini gördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.