İznik liste dışında kaldı

MANŞET, SİYASET

1 Kasım Genel Seçimlerinde AKP ve MHP’den milletvekili aday adayı olan İznikli’ler, Serdar Aydın, Selda Meriç, Fahrettin Keskin ve Sakin Köseoğlu, liste dışında kaldı. Orhangazi ilçesinden AKP aday adayı olan İsmail Aydın ise 6. sıradan listede yerini aldı. Aydın, 2011 genel seçimlerinde 8. sıradan listeye girmiş ve milletvekili olmuştu. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde liste dışında kalan İsmail Aydın, bugün yeniden ilk sıralarda boy gösterdi. Sakin Köseoğlu, 7 Haziran’da 18. sıradan listede yerini almıştı. Fahrettin Keskin ise 2011 genel seçimlerinde 16. sıradaydı. Bugün bu dört isim liste dışında kaldı.

ŞANSLI İLÇELER İNEGÖL VE ORHANGAZİ
Bursa’nın 17 ilçesinden 15’inde aday adayı olanlar listeye giremedi. Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın, sıralama da TBMM’de yerini alacak kesin isimler. Aydın’ın listede ilk sıralarda yeniden yer almasında rol oynayan ismin Faruk Çelik olduğu iddia edildi.

“BAKAN YADA İL BAŞKANI YOKSA VEKİLDE YOK”
İznikli milletvekili aday adaylarının iki dönemdir liste dışında kalması eleştirilere neden oldu. AKP Bursa İl Teşkilatının İznik’i pekte önemsemediği siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. En önemlisi ise İznik AKP teşkilatının aday adaylarının arkasında durmadığı da söylentiler arasında.

(Geçtiğimiz 7 Haziran genel seçimlerinde MHP’den aday olan Sakin Köseoğlu’nun yukarıda belirtilen haberdeki sıralamada yer almadığı ve 1 Kasım genel seçimlerinde aday olmadığı öğrenilmiştir. Düzeltiriz. )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.