Metamfetamin sanıklarına toplam 18 yıl

ADLİYE, MANŞET

İznik polisinin 22 şubat tarihinde yaptığı metamfetamin operasyonunda gözaltına alınan İ.H.K (42), Ç.N. ve Ö.A tutuklanmışlardı. Operasyonda yaklaşık yüz gram Metamfetaminin ele geçirilmişti.

İnegöl Ağır Caze Mahkemesi, tutuklu sanıklar İ.H.K ve Ç.N. hakkında kararını verdi. Mahkeme Uyuşturucu madde kullanmak, temin etmek, bulundurmak ve satmak suçlarından ve İ.H.K’ye 10, Ç.N’ye ise 8 yıl hapis cezası verdi. Aynı zamanda tutuklanan Ö.A ise tahliye edildiği öğrenildi. Mahkeme tutuklu sanıkların temyiz yolunu da açık bıraktı.

NE OLMUŞTU
İznik Emniyet müdürü Hasan Tolga Sanlı’nın oluşturduğu “Met Timi” 22 ve 25 şubat 2015 tarihinde dört gün içerisinde 8 ayrı noktaya eş zamanlı baskın yapmıştı. Toplam 11 kişi ifadesi alınmak üzere emniyete götürülmüş. Soruşturmanın ilk günü hakim karşısına çıkan şüphelilerden İ.H.K ve Ö.A, uyuşturucu bulundurmak ve kullanmak suçlarından tutklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturmayı genişleten Polis, 9 şüpheliden 4’ünü serbest burakırken, 5’ini gözaltına almıştı. Hakim karşısına çıkarılan 5 kişiden Ç.N tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuksuz yargılanmak üzere 4 kişi de serbest bırakılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.