Osmangazi’de sömestr tatilinde bilim şenliği coşkusu

YEREL HABERLER

Osmangazi Belediyesi, sömestr tatilinde çocukları ve gençleri bilimle buluşturmak amacıyla 7-17 yaş grubuna yönelik Bilim Şenliği’nin kapılarını açtı. Beş gün sürecek etkinlikte katılımcılar, bilim ve teknoloji dolu bir tatil deneyimi yaşıyor.

Osmangazi Gösteri Merkezi’nde 19-23 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Bilim Şenliği, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın katılımıyla başladı. Şenlik kapsamında çocuklar ve gençler; sanal gerçeklik uygulamaları, robotik kodlama atölyeleri, astronomi ve uzay temalı çalışmalar, akıl ve zekâ oyunları, kâğıt sanatları ile çeşitli yarışma ve atölyelere katılma imkânı buluyor.

Bilimsel içerikli etkinliklerle eğlenerek öğrenme fırsatı sunan şenlik, çocukların bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedefliyor. Sanal gerçeklik deneyimleri ve robotik kodlama çalışmaları sayesinde katılımcılar, geleceğin teknolojilerini yakından tanıma şansı elde ediyor.

Başkan Aydın Atölyeleri Gezdi

Şenliğin açılışının ardından atölye alanlarını gezerek çocukların çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Erkan Aydın, öğrencilerle sohbet ederek etkinliklere ilişkin görüşlerini dinledi.

“Bilim Şenliği Geleceğin Bilim İnsanlarına İlham Verecek”

Bilim Şenliği’nin sömestr tatilinde çocuklar için önemli bir fırsat sunduğunu ifade eden Başkan Erkan Aydın, şunları söyledi:

“Beş gün sürecek Bilim Şenliği’mizde kimyasal deneylerden uzay çadırına kadar, çocuklarımızın yeteneklerini geliştirecek birçok atölye yer alıyor. Bu etkinlik, çocuklarımızı televizyon, tablet ve internetten uzaklaştırarak nitelikli zaman geçirmelerini sağlıyor. Burada kazandıkları deneyimler, belki de ileride Türkiye ve dünya çapında bilim insanı olmalarının ilk adımı olacak. Ailelerimize, öğretmenlerimize, çocuklarımıza ve emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin ekran bağımlılığıyla mücadelede de son derece etkili olduğuna inanıyorum.”

Çocuklardan Teşekkür

Bilim Şenliği’ne katılan çocuklar ve gençler ise etkinliklerden duydukları memnuniyeti dile getirerek,
“Harika bir ara tatil geçiriyoruz. Bizlere bu imkânı sağladığı için Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.