Sağlık Bakanlığı Bursa’da 60 İşçi Alacak

YAŞAM

Sağlık Bakanlığı ülke genelinde merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde İş-Kur üzerinden, kura usulü ile en az ilköğretim düzeyinde 3.591 sürekli işçi, 431 engelli işçi ve 1.276 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5.298 sürekli işçi alımı yapacak..

Sağlık Bakanlığından yapılacak 5298 kişilik büyük işçi alımı neticesinde Bursa ilinde görevlendirilmek üzere toplamda 106 kişilik işçi alınacağı açıklandı. Alınacak işçi kadroları ise şu şekilde; 55 daimi normal temizlik görevlisi, 24 eski hükümlü temizlik görevlisi, 24 engelli temizlik görevlisi, 6 eski hükümlü, 4 normal ısıtma ve sıhhi tesisatçı, 2 eski hükümlü boyacı ve 1 marangoz olmak üzere toplamda 106 işçi alımı yapılacak. Alınacak işçilerin en az ilköğretim mezunu olması gerekiyor. Bursa il sağlık müdürlüklerince görev yerleri belirlenecek olan işçiler 13 eylüle kadar başvurularını yapması gerekiyor.

Sürekli İşçi Kadrolarına Başvuracak Adayların Bu Şartları Sağlaması Gerekiyor

a) Engelli, eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylar hakkındaki ilgili mevzuat hükümleri ile 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak.

b) 18 yaşını tamamlamış olmak.

c) Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için son başvuru tarihi itibariyle en az ilköğretim mezunu olmak.

d) Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden / programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika / belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

e) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

2. Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar, durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla (Doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğunu belirten sağlık kurulu raporu) belgelendirmeleri gerekmektedir.

Kaynak: https://www.personelalimibasvurusu.com/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.