Muğla’da “Madenden Eğitime, Sağlıktan Enerjiye Derhal Devletleştirme” başlıklı toplantıda konuşan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, “Sorunların ortak nedeni her şeyin patronların denetimine bırakılması” dedi.
Türkiye Komünist Partisi (TKP)’nin Türkiye’nin farklı kentlerinde sürdürdüğü “Madenden Eğitime, Sağlıktan Enerjiye Derhal Devletleştirme” başlıklı toplantılarına Eskişehir’in ardından Muğla’da devam etti.
Menteşe ilçesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan katıldı.
Toplantının açılışında TKP Muğla İl Örgütü adına Murat Balcı söz aldı. Balcı, ülkede patronların çıkarlarını hizmet eden politikaların yaşamın her alanında hissedildiğini belirterek, “Memleketin her köşesinde patronların kârını artıracak sayısız uygulamaya örnek verebiliriz” dedi.
‘TEMEL HAKLAR PİYASAYA AÇILDI’
Mevcut tabloya karşı TKP’nin yanıtının “derhal devletleştirme” olduğunu ifade eden Balcı, konuşmasının ardından sözü Kemal Okuyan’a bıraktı.
Konuşmasında özellikle enerji başta olmak üzere birçok sektörün özel şirketlerin kontrolüne bırakıldığına dikkat çeken Okuyan, eğitim ve sağlık gibi temel hakların da piyasaya açıldığını söyledi. Yıllardır topluma “özel güzeldir” anlayışının dayatıldığını belirten Okuyan, bunun halkın yararına değil sermayenin çıkarlarına hizmet ettiğini ifade etti.
‘SORUNLARIN ORTAK NEDENİ HER ŞEYİN PATRONLARIN DENETİMİNE BIRAKILMASI’
Okuyan, geçmişte özel hastanelerde yaşanan skandallardan kamuoyunda geniş yankı uyandıran Yenidoğan Çetesi tartışmalarına, yurttaşların ucuz ve erişilebilir elektriğe ulaşamamasından enerji alanındaki yüksek fiyat politikalarına kadar birçok sorunun ortak nedeninin bu alanların patronların denetimine bırakılması olduğunu söyledi.
Kemal Okuyan’ın konuşmasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Katılımcılar, hem ulusal hem de yerel ölçekte uygulanan politikalara ilişkin görüş ve sorularını dile getirdi.
Toplantı, örgütlenme çağrısı ve José Martí Küba Dostluk Derneği tarafından başlatılan “Küba’ya Güneş Topluyoruz” kampanyasına destek çağrısıyla sona erdi. TKP’nin benzer buluşmaları farklı kentlerde devam edecek.
















