Turkcell interneti bir kez daha hızlandırdı

TEKNOLOJİ

Turkcell yeni internet hatlarında yeni güncellemeler yaptı ve internet daha hızlı hale getirildi.

Fiber altyapı yatırımlarına hızla devam eden Turkcell, son olarak Eskişehir’de 95 milyon liralık fiber altyapı yatırımına başladı. Şirket üç yıl içinde 5-6 yeni şehirde daha fiber yatırımı yapmayı planlıyor. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan “Fiber yatırımlarda 13 ilde varız. Eskişehir’deki yatırımımızla 14 ile ulaşıyoruz. Hedefimiz Eskişehir’de üç yıl içinde 95 milyon lira yatırımla bin kilometre fiber ağa ve 200 bin haneye ulaşmak” dedi. Türkiye’nin fiber yatırımlar konusunda 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için kamu ve özel sektörün işbirliği içinde koordineli çalışması gerektiğini vurgulayan Erkan “Toplamda  20 milyon hane var. 2023’te Türkiye’deki hanelerin yüzde 80’ine ulaşılması vizyonu var. Bu da 16 milyon hane anlamına geliyor” şeklinde konuştu. Erkan “Bu doğrultuda, operatörlerin ellerindeki fiber altyapıyı oluşturulacak ortak bir yapıya devretmesi en iyi çözüm yolu olacak” ifadelerini kullandı.

SIRADA AYDIN VAR

Turkcell olarak önümüzdeki üç yıl içinde 5-6 şehirde daha fiber yatırım yapmayı planladıklarını belirten Erkan “Eskişehir’in ardından Aydın’da fiber yatırımına başlayacağız. Her şehir için değişmekle birlikte, il başına 70-150 milyon lira civarı bir yatırımdan bahsedebiliriz” diye konuştu. Turkcell’in pazardan aldığı payın da arttığını vurgulayan Erkan “Sabit geniş bant tarafında DSL, fiber ve kablo pazarı arasında fiber diğerlerine göre daha iyi büyüyor. Yıldan yıla pazar payımızdaki değişime baktığımızda pazar payımız yüzde 3.8 arttı” dedi. Erkan, fiber alanda büyüme planları kapsamında; Turkcell TV’de bu yıl 400 bin olan müşteri sayısını 2018’de 2 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Fiberden yılda 10 milyar $

Turkcell’in 13 şehirde toplam 3.2 milyar liralık fiber altyapı bulunuyor. Üçüncü çeyrek sonu itibariyle şirketin fiber alanda 851 bin müşterisi bulunurken, söz konusu sayısı bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 24 artışa işaret ediyor. Yapılan araştırmalar Güney Kore, İsveç gibi ülkelerin ekonomilerinin uçar gibi büyümesinin altında fiber internetin bulunduğunu ortaya koyuyor. Yapılacak yasal düzenleme 800 milyar dolar seviyesinde olan GSYİH’ya ilk etapta yıllık en az 10 milyar dolar katkı sağlayacak. Türkiye fiber alanda erişilen hane sayısında 39 Avrupa ülkesi arasında beşinci sırada bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.