Ümit Özdağ, Bakan Tekin’i sert sözlerle eleştirdi

GÜNDEM

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, karnelerden Atatürk ve Türk Bayrağı’nın kaldırılmasına sert sözlerle tepki göstererek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i hedef aldı. Özdağ, “Atatürk’e olan bu öfkenin altında ne var, Türk milleti bilsin” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Çepni Dernekleri Federasyonu ziyareti sırasında, Federasyon Genel Başkanı Muhammet Arif Genç’in basın açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında sert ifadeler kullandı.

Özdağ, karnelerden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk Bayrağı’nın kaldırılması üzerinden Bakan Tekin’i eleştirerek, bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“Atatürk’e olan bu kin ve öfkenin sebebi ne?”

Açıklamasında doğrudan Yusuf Tekin’e seslenen Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

“Bütün bunları gördükçe Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in hangi milletin evladı olduğunu her geçen gün biraz daha merak ediyoruz. Yusuf Tekin, sen hangi milletin evladısın? Hangi toprakların ürünüsün?
İstiklal Harbi’nin önderi, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan bu öfkenin, bu kinin altında ne var? Bunu sen de söyle rahatla. Türk milleti de bilsin Atatürk’le olan sorununun ne olduğunu.”

“En büyük hatam, benden geçmiş olman”

Özdağ, Yusuf Tekin’le geçmişte akademik bir bağları olduğuna da dikkat çekerek eleştirilerini daha da sertleştirdi. Özdağ, şu sözleri kullandı:

“Keşke doktorada senin verdiğin kâğıdı daha iyi okusaydım da seni sınıfta bıraksaydım. En büyük hatam, hoca olarak benden geçmiş olman.”

Karneler üzerinden Atatürk tartışması

Özdağ’ın açıklamaları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın karne uygulamalarında Atatürk ve Türk Bayrağı’nın yer almaması yönündeki eleştirilerin kamuoyunda geniş yankı uyandırdığı bir dönemde geldi. Açıklamalar, sosyal medyada da kısa sürede yoğun tartışma yarattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.