Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin 8. Olağan İl Kongresi için bulunduğu Rize’de düzenlenen “Sevgi Yürüyüşü” kapsamında esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.
Esnafla birebir temas kuran Arıkan, girdiği bir börekçide, vergi yükü altında ezilen esnafın çarpıcı sözlerine tanıklık etti.
“VERGİYLE ÇOK BUNALTIYORLAR BİZİ”
Börekçi dükkânında Arıkan’a içini döken esnaf, “Şu an vergiyle çok bunaltıyorlar bizi” diyerek sistemdeki adaletsizliğe dikkat çekti. Arıkan ise esnafa, “Mehmet Şimşek’i dinlediniz mi? Dün bütçedeydi. Vergilerin azaldığını, Türkiye’de vergi oranlarının düşük kaldığını söyledi” şeklinde karşılık verdi.
“BEN 60 BİN LİRA VERGİ VERİYORSAM BÜYÜK MARKETLER DE 600 BİN VERMELİ”
Esnaf, sistemin dengesizliğini şu sözlerle ifade etti:
“Ben (Mehmet Şimşek’i) dinlemiyorum artık. Bizi çok acayip etti. Bize farklı oran uyguluyor markette aynı ürünler farklı. Ben araştırdım dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey bulamadım. Ürünler yüzde 1 ile bize giriyor yüzde 10 ile çıkıyor. Yani cironun yüzde 9’unu otomatik devlet alıyor bizden. Verelim görevimiz var. Ama hepimiz verelim. Ama adil olsun. Ben 3 tane masa ile birlikte her ay 60 bin lira vergi veriyorum. Vergiyi yetiştirebilmek için hiçbir gün izin edemiyorum. Öyle olmaz. Ben 60 bin verdiğim yerde büyük marketin de 600 bin vermesi lazım. Altından çıkamıyoruz. Orada boğulduk. Hasta olma şansım yok her sabah buradayım akşam da evimde. Kendim ölürsem öğleye kadar belki izin ederim!”
Esnafın yaşadığı ekonomik zorlukları dikkatle dinleyen Mahmut Arıkan, esnafın haklı isyanını meclis gündemine taşıyacaklarının sözünü verdi.
















