“Yaşam alanımızı yok etmek istiyorlar”

GÜNDEM, MANŞET

İznik sahil projesinin endişe verici olduğu görüşüne sahip bir çok düşünür, “İznik Sahil Düzenleme Projesinin İznik’in romantiz mini yok eder” görüşünde.
Sahilin doğal atmosferinden çıkartılıp sunileştirileceğini vurgulayan düşünürler, “Basında yer alan ve pek yakında uygulamaya konacağını duyduğumuz Büyükşehir Belediyesi icraatı, İznik’i cazip kılan, ayrıcalıklı ve özel kılan bütün vasıflarını silme,onu sıradan, kimliksiz ve kişiliksiz bir sahil kasabasına dönüştürme projesidir!”

“RANT VE TALAN ALANI OLMASIN”
“Binlerce yıllık zengin tarihi, bir lütuf olan doğası, eşsiz coğrafyasıyla Marmara Bölgesi’nin bir yüzük taşı olan İznik’imizin, bir rant ve talan alanına dönüştürülmesine bütün varlığımızla karşı çıkıyor, İznikli’lere hiç sorulmadan, bilgi verilmeden, tepeden inmeci bu yaklaşımı kınıyoruz.”

“YAPAY BİR HAVUZA DÖNECEK”
“Yıllarca İznik’te konaklama hizmeti yaptık. El değmemiş doğal hayatı ve kültürümüzü dünyanın her yerinden gelen konuklarımıza övünçle tanıttık. Bu proje, efsanevi İznik Gölü’nü, yapay bir havuza döndürür, bütün flora ve faunayı olumsuz etkiler. Huzurun, dinginliğin, derinliğin yerine, gürültülü, yeşillikten ve doğallıktan yoksun bir alış-veriş alanının sıradanlığı gelir.”

“HALKIN YAŞAM ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAYACAK”
“Bu anlayış, hiç bir turist için bir cazibe yaratmadığı gibi, sadece para harcayarak sahilden yararlanabilmek, burada yaşayan halkın yaşam özgürlüğünü de elinden alır. İznik, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bir mahallesi değil, dünya sanat tarihine damgasını vurmuş, literatüre geçmiş bir marka kenttir. Büyük kentlerdeki beton kuşatmasından kaçarak bu yeşil-mavi cennete gelen biz ve bizim gibi insanların son kalesi olan İznik, eğer uygar,sanat ve tarihten, incelmiş bir kent kültüründen nasiplenmiş yerel yönetim anlayışıyla değil, böyle baktığı her yerde para ve rant gören, çapsız insanlar elinde benzerleri gibi mahvolacaksa, bu uygarlık tarihinde kara bir leke olur.”

“YURTTAŞLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ”
“Her gün bir yenisini görüp, kahrolduğumuz bu kültür katliamlarına İznik’in eklenmemesi için, sahip olduğumuz zenginlikleri ve kültürümüzü korumak yurttaşlık görevimiz olduğu için mücadele ediyoruz, bu mücadeleye aynı kaygıları duyan insanlardan da katkı bekliyoruz. Memleketimizin tabiat ve kültür varlıkları, yöneticilerin kendi zevkleriyle hesapsızca at koşturabildikleri babalarının mirası değil, çocuklarımıza bırakacağımız millet malıdır!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.